Kokį įrankį naudojame kiekvieną dieną, kuris Jums reikalingas ir be kurio būtų įprastus darbus atlikti kur kas sudėtingiau? Taip, tai yra peilis. Dažniausiai jis naudojamas virtuvės patalpoje, tačiau jeigu esate miškininkas arba dirbate statybose – peilis Jums atlieka kur kas daugiau funkcijų.
Natūralu, kad norint susirasti patį tinkamiausią teks investuoti šiek tiek laiko. Juk šiuo metu šio gaminio pasirinkimą tikrai labai platus. Patogu tai, kad dažniausiai galimybės peržiūrimos internete. Tai suteikia galimybę labai gretai ir paprastai susisteminti informaciją bei susirasti tai, kas jums labiausiai tinka. O tuo pačiu ir mūsų patektas gidas labai dažnai padeda tikslingiau ieškoti. Nurodome gaires, kurios dažniausiai padeda greičiau surasti tai, ko Jums reikia. O jeigu paieškos vistiek vyksta sunkiai, tokiu atveju konsultacija su profesionalu padės tikslingai peržiūrėti galimybes ir susirasti tai, kas Jums tinka labiausiai.
Plieno rūšis
Skirtingoms poreikiams gaminami labai skirtingi peiliai. Anksčiau patys tvirčiausi buvo gaminami tuomet, kai peilis reikalingas darbui miške ir panašiai. Šiu metu net ir virtuviniai peiliai itin kokybiški ir labai tvirti. Ir tokius renkasi ne tik virtuvės šefai, tačiau visi, kurie nori, jog pagamintas patiekalas būtų labai skanus. Skirtingas plienas lemia ir pačio peilio kietumo. Internete galima rasti specialias charakteristikas, lenteles, kuriose matyti, kokio kietumo gaminys yra ir kaip jis žymimas. Tai padeda tikslingai susirasti tokį pjaustymo įrankį, koks Jums yra reikalingas. Visada verta mokėti daugiau ir rinktis itin kokybiško plieno gaminį. Tokiu atveju atveju peilis Jums paprasčiausiai ilgiau tarnaus.
Kietumas
Dar vienas kriterijus, kuris dažniausiai padeda apsispręsti, koks peilis Jums tinka labiausiai – kietumas. Nuo minkštesnio, kuris dažniausiai tinka ne labai kietiems maisto produktams pjaustyti iki labai tvirto, kuris gali perpjauti net ir kokosą. Svarbiausia virtuvėje turėti kelis skirtingus peilius, kurie skiriasi savo kietumu. Tokiu atveju galėsite būti ramus, kad kad ir ką reikia perpjauti – jūsų peilis tai gana nesunkiai įveiks. Vėlgi, kietumas turi specifinį žymėjimą, kurį galima rasti internete.
Stiprumas
Dar vienas kriterijus, kuriam dažniausiai gana mažai skiriama dėmesio. Visgi, prastas peilis gali perlūžti arba net skilti. Tikrai, taip nutinka net ir su virtuviniais peiliais. Juolab, profesionalai, kurie dirba maisto gaminimo srityje, gali patvirtinti, kad geras peilis labai supaprastina darbus. Nestiprus peilis ne tik lūš, tačiau ir labai komplikuos įvairiausius darbus. Siūlome to išvengti pasirinkus kokybišką peilį.
Atsparumas
Jeigu norite, kad peiliai jums tarnautų ne tik ilgai, tačiau ir kokybiškai – būtinas nuolatinis peilio galandimas. Tačiau galima sumažinti poreikį galastį tokiu atveju, jeigu pasirinksite kokybišką peilį, kuris yra kuo atsparesnis dilimui. Dažniausiai dilimas priklauso nuo plieno kietumo, tačiau tuo pačiu prie kokybiškų peilių būna nurodyta instrukcija kiek jie jums tarnaus.
Tipas
Dar vienas akivaizdus kriterijus yra peilio tipas. Šiuo metu galima rasti tokių, kurie naudojami įvairiems darbams atlikti, kurie nešiojami kišenėse ir kurie naudojami virtuvėje. Pasirinkimas labai platus, tad kiekvienas pagal savo poreikius susiras tokį peilį, kuris jam tinka labiausiai. Svarbiausia, kad investavus daugiau tikrai rasite kokybišką peilį.
Stilius
Galiausiai peiliai gali būti pasirenkami ir pagal stilių. Koks Jums yra gražiausias ir kokį norite matyti savo virtuvėje. Galimybės yra labai atviros ir visi, kurie ieško, tikrai ras tokį, koks jam labiausiai tinka. Svarbiausia, kad šiuo metu peilių pasirinkimas labai platus. Jie skiriasi ne tik pačiomis įvairiausiomis charakteristikos, tačiau tuo pačiu ir stiliumi.