Lietuviška virtuvė: lengvi receptai iš bulvių

Turbūt sutiksite, kad vienas mėgstamiausių ir pagrindinių lietuviškos virtuvės ingredientų yra bulvės. Verta iš naujo prisiminti tradicinius, itin gardžius lietuviškus patiekalus, kurie leis grįžti į vaikystę ar nustebinti svečius iš užsienio. Dalinamės keliais lengvais receptais iš bulvių, kurie yra ne tik sotūs, bet ir labai skanūs.

Bulviniai blynai

Vienas paprasčiausių, bet kartu ir populiariausių patiekalų, kurį pagaminti gali net vaikai.

                            Jums reikės:

  • 5 vidutinio dydžio bulvių (tarkuotų), 
  • 1 svogūno (smulkiai supjaustyto), 
  • 2 kiaušinių, 
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų, 
  • druskos, 
  • pipirų, 
  • augalinio aliejaus kepimui.

Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, smulkintą svogūną, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu sudėkite bulvių mišinį į keptuvę, išlyginkite mentele ir kepkite, kol iš abiejų pusių jie taps auksinės spalvos. Patiekite su grietine arba obuolių uogiene.

Kugelis

Sotus, gardus tradicinis patiekalas, kuris puikiai tiks savaitgalio pietums ar vakarienei.

                             Jums reikės:

  • 1 kg bulvių (nuluptų ir sutarkuotų), 
  • 1 svogūno (smulkiai supjaustyto), 
  • 200 g šoninės (supjaustytos kubeliais) (neprivaloma), 
  • 4 kiaušinių, 
  • 250 ml pieno, 
  • druskos, 
  • pipirų, 
  • sviesto arba aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, smulkintą svogūną, kubeliais pjaustytą šoninę, kiaušinius, pieną, druską ir pipirus. Kepimo indą ištepkite sviestu, supilkite mišinį ir kepkite nuo 1 iki 1,5 valandos, kol įgaus auksinę spalvą ir apskrus. Patiekite kugelį karštą ir pagardinkite jį grietine.

Bulviniai vėdarai 

Tai lietuviams mėgstamas ir savas, o užsienio turistams – stebinantis patiekalas.

                            Jums reikės:

  • 1 kg bulvių (nuluptų ir sutarkuotų), 
  • 200 g rūkytos šoninės (supjaustytos kubeliais), 
  • 1 svogūno (smulkiai supjaustyto), 
  • druskos, 
  • pipirų, 
  • pakelio kiaulės žarnų.

Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, kubeliais pjaustytą šoninę, smulkintą svogūną, druską ir pipirus. Mišiniu įdarykite dešrų apvalkalus ir tvirtai suriškite galus. Virkite vandenyje apie 20 minučių. Prieš patiekdami vėdarus, pakepkite juos ant grotelių arba paskrudinkite ant sviesto/ taukų keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.

Tikimės, kad lietuviška virtuvė ir šie lengvi receptai iš bulvių iš naujo sužavės Jus, Jūsų artimuosius ir svečius. Skanaus!

No Comments

Post a Comment